Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 tot en met 60 jaar. Daarom organiseert het College voor zorgverzekeringen voor vrouwen uit deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker door elke 5 jaar een uitnodiging te sturen voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.
Uitnodiging: U ontvangt de uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost. U kunt zelf een afspraak maken met uw huisarts voor het uitstrijkje. In de praktijk maakt een vrouwelijke assistent het uitstrijkje.
Baarmoederhalskanker is een kwaadaardig gezwel rond de baarmoederhals. Deze vorm van kanker ontstaat heel langzaam. Met het bevolkingsonderzoek worden vooral voorstadia ontdekt. Door deze te behandelen, wordt voorkomen dat baarmoederhalskanker ontstaat.
Deelname is gratis en vrijwillig: U beslist zelf of u meedoet aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het onderzoek is gratis.
Uitslag: U ontvangt na 3-4 weken van Bevolkingsonderzoek Oost de uitslag. Dit zal u schriftelijk worden medegedeeld. Tevens ontvangt uw huisarts de uitslag van het onderzoek.
voor informatie: https://www.bevolkingsonderzoekoost.nl/page9275/bevolkingsonderzoek-baarmoederhalskanker